Решихме да ви споделим няколко страхотни снимки на талантливия фотограф Михаил Хубчев в блога на Хотел Екстрийм Пампорово Мишо е известен основно с красивите си снимки на Родопите, като прекрасните му кадри буквално ни оставят без думи. Нека спрем с думите и се потопим във величието, което Михаил показва през обектива си.


1. Уникална снимка на Родопите. Селце сгушено в полите на величествената планина. 

родопите

2. Прекрасен кадър на традиционните носии на Ансамбъл “Манол Радичев”

ансамбъл манол радичев

3.  Кадър от излъчването на филма за Момчил воевода на Момчиловата крепост в с. Градът. Повече информация за крепостта и прожекциите на филма за воеводата пазил Родопите от турците може да откриете тук!

момчиловата крепост

 

4. Село Широка Лъка определено ни връща към българските ни корени. Красива автентична българска обстановка.

широка лъка

5. Чудните мостове са една от емблемите на Родопите. Няма как да направим класация или да пишем за Родопите без да ги споменем, а този кадър е повече от брилянтен!

Чудните мостове

 

6. Село Гела е едно от любимите места за снимки на Михаил Хубчев. Това не е случайно, тъй като корените на неговото семейство са от това китно красиво кътче в Родопите!

Село Гела

 

7.  Роженските поляни са мястото на провеждане на Роженския събор. Тази година очакваме повече от 200 000 души да посетят събора през месец Юли!

роженските поляни

 

8.  Просто Пампорово! Прекрасен кадър в курорта.

пампорово

 

9. Кръстова гора е едно от най-посещаваните места от вярващи. Мястото е заредено с много енергия, а лековитото аязмо е помогнало на много миряни!

кръстова гора

 

10.  Златоград – градът, който е запазил православната вяра, дори и през вековете на робство. Много красиво място, което ни спря тока, буквално :)))

златоград

 

11. Екопътека Каньонът на водопадите е най-известната екопътека около Смолян и Пампорово. Красива и наскоро облагородена по прекрасен начин. Силно ви съветваме да отделите няколко часа и да и се насладите.

водопадите

 

12.  Асеновата крепост. Вратата към Родопите. Църквата “Света Богородица”. Интересна легенда гласи, че всяка година на бъдни вечер църквата оживява. Оживява защото Господ наказва един алчен богослужител, който бързайки да изнесе литургията за Бъдни вечер пропуска голяма част от нея, за да пристъпи към трапезата на тогавашния управител на крепостта. По тази причина Господ наказва всички присъстващи (присъствали са всички управители на крепости в Родопите) всяка година на Бъдни вечер да изслушват цялата литургия, която едно време са претупали! Интересно нали?

асенова крепост

 

13. Село Момчиловци – сякаш гори 🙂

263955_217467894961517_7203544_n

 

14. Конете в Родопите са истински и свободни! Както се вижда и с характер 🙂

228974_234090813299225_1193966_n

 

15. Завършваме с един повече от красноречив кадър! Прекрасна родопска мома в традиционна носия!

542915_385593994815572_676115804_n

 

Надяваме се, че успяхме да ви потопим поне малко в красотата на Родопите и да ви отведем до кътчета, които са малко познати, но заслужават вашето внимание. Благодарение на уникалните кадри на Михаил Хубчев ще ви отведем до още такива прекрасни места, които могат да разтопят сърцето ни. Очаквайте скоро кадри, които не са публикувани все още!

Повече информация и всички уникални снимки на Мишо Хубчев може да разгледате в неговата официална Фейсбук страница: https://www.facebook.com/pages/Mihail-Hubchev-Photography