В началото на месец юли в блога на Хотел Екстрийм, Пампорово решихме да организираме анкета! Целта и беше да разберем коя е любимата забележителност в Родопите на нашите читатели и гости! Е, успяхме да съберем 463 мнения, като за радост имаме и победител. Той не е толкова учудващ, като е едно от най-известните и любими места в Родопите – Чудните мостове!

Идеята за анкетата

От цели 5 години поддържаме нашия блог. Целта му е да запознава нашите гости и фенове с най-интересните места в Пампорово и региона. Както много от вас знаят, Пампорово се превърна в една от предпочитаните дестинации за активен туризъм през лятото. По тази причина ние чувстваме като дълг идеята да поднасяме интересни места за посещение, когато сте в курорта.

Много често получаваме запитвания с въпроси. Къде да се разходим из Пампорово? Какво да посетим за дните, в които сме ваши гости? Много често ни се случва да помагаме и на туристи, които не са гости на хотела, но искат информация за някоя от безброй многото забележителности в региона. Никога не отказваме! Напротив, радваме се, че има толкова много запалени фенове на планината на Орфей!

Именно заради многото въпроси, свързани с прекрасните кътчета около Пампорово, решихме да направим едно проучване и да изберем заедно любимото място на читателите ни.

Коя е най-любимата забележителност в Родопите?

Както написахме вече вие избрахте:

Чудните мостове

като любимата забележителност в Родопите! 20% от вас посочиха природния феномен, като любимо място и ние няма как да сме по-съгласни с това решение. Въпреки ожесточената надпревара победителят е един и то наистина впечатляващ.

Второ място зае едно също удивително красиво място – Екопътека Каньона на водопадите, а тройката затвори пещерата Дяволското гърло!

Как протече анкетата?

В началото бяхме скептични и не очаквахме анкетата ни да предизвика толкова голям интерес. За наша огромна радост 463-ма души оцениха идеята ни и се включиха в нея! Заедно успяхме да направим избора и да короноваме Чудните мостове за любимото място в Родопите!

Самата анкета стартира в началото на месец юли, а за край беше сложена като дата 10 август! Малко повече от месец имахте шанса да гласувате за любимото си място в Пампорово и региона, а един от всички, щеше да получи голямата награда – нощувка за двама в Хотел Екстрийм, Пампорово!

Участниците в анкетата

В анкетата включихме 12 от най-известните забележителности в региона, както и възможност всеки сам да добави някоя, ако сме я пропуснали.

Дванадесетте места, които избрахме да добавим са: 

Също така всеки имаше възможността да добави забележителност, която не присъства в списъка, но смята, че сме пропуснали да добавим. Разбира се, имаше и няколко предложения от вас, като:

Резултатите от анкетата

Както обещахме във Facebook, сега ще обявим и крайните резултати от анкетата, с точния брой гласове и проценти за всяка една дестинация. Може да видите забележителността, броят гласове, които е получила, както и процентното съотношение на гласовете! В таблицата не са включени останалите 4 забележителности, добавени от вас. Всяка от тях има по 1 глас, с изключение на Орлово око. Панорамната площадка е получила 2 гласа!

Дяволското гърло 76 16.4%
Чудните мостове 93   20.1%
Екопътека Каньона на Водопадите 82 17.7%
Ягодинската пещера 62 13.4%
Орфееви скали 27 5.8%
Смолянските езера 28 6%
Момчиловата крепост 2 0.4%
Екопътека Невястата 6 1.3%
Широка лъка 21 4.5%
Кулата Снежанка 38 8.2%
Крепостта Кошница 3 0.6%
Дяволската пътека 18 3.9%

Кой печели голямата награда?

Както обещахме на 10 август, изтеглихме и печелившия от анкетата, който печели голятама награда – Нощувка за двама в Екстрийм със закуски, вечери и СПА. Победител стана Мариета Трифонова-Стоянова! Очакваме Мариета да ни посети до края на летния сезон 🙂

Ето и видео от тегленето на победителя:

Какво спечелиха всички участници?

Разбира се, винаги се опитваме да надминем очакванията на нашите гости и фенове и по тази причина решихме и сега да го направим! Освен голямата награда, раздадохме още 462 по-малки такива! Това означава, че всеки, който е участвал в анкетата и е оставил своите контакти, получава малък подарък от нашия екип. Подаръкът е като благодарност за участието и помощта заедно да изберем любимото място в Родопите!

За финал искаме отново да благодарим на всеки един от 463мата участници и да им пожелаем да посетят всяко едно от тези прекрасни места в Родопите! Очаквайте съвсем скоро още изненади от нас, а за да не пропуснете нещо, следвайте ни в нашия блог!