Тази година, както всяка минала, домакините от Пампорово Ад са подготвили страхотно откриване на летния сезон в курорта. От 23.06 до 26.06 родопският курорт ще бъде домакин на няколко байк състезания оформени като Пампорово Байк Фест 2016.

UPDATE: За всички, които посетят БАЙК ФЕСТ 2016, лифтовете ще работят безплатно на 25 Юни в Събота.

пампорово вело парк

Освен страхотните състезания и мероприятия, за които ще ви разкажем след малко, домакините са се погрижили да подновят някои от трасетата и добавят още интересни такива за феновете на адреналина и планинското колоездене. От тази година с много значителни подобрения може да се похвали едно от най-известните трасета във велопарк Пампорово – The Flow. Поради факта, че то е едно от най-ползваните и интересни трасета домакините са се погрижили да стане още по-вълнуващо. Допълнително е изградено още едно чисто ново трасе кръстено Family Downhill. От самото име може да заключите каква ще бъде неговата насоченост 🙂

Малко повече за състезанията включени в Пампорово Бай Фест 2016 г.

Pamporovo Bike Cup

За четвърта поредна година ще се проведе традиционното състезание по спускане, като за тази година се предвижда да бъде втори кръг от Българските Даунхил Серии. Домакините обещават интересни промени по трасето и много готини чуждестранни участници, които да засилят конкуренцията и да на

Pamporovo Bike Cup

Традиционното ни състезание по спускане в Пампорово, ще се проведе за 4-ти пореден път като тази година ще бъде втори кръг от Българските Даунхил Серии! Подготвяме ви интересни промени по трасето. Очакваме и силно международно участие – пригответе се за много екшън и оспорвана надпревара!

Pamporovo XCO Cup

След едногодишна пауза състезанието в дисциплина кроскънтри олимпик се завръща с нови сили! Трасето, което ви подготвяме е доста технично и разнообразно – готово да изпита уменията ви до краен предел. Състезанието е втори кръг от Българските ХСО Серии и е включено в държавния календар.

Kids Down The Hill

Състезание в дисциплина спускане за деца на възраст между 12 и 16 години. Детската надпревара ще се проведе за втори път в курорта, а интересното тази година е, че състезанието ще бъде първия кръг от Българските Детски Серии! Целия турнир ще включва общо 4 старта и се има общо класиране и ранкинг система – също както при големите. Очакваме надпреварата да е много интересна и каним всички наши малки приятели да се включат.

Pamporovo 4X

пампорово байк фест

Състезанието в дисциплина форкросс е една от най-зрелищните и атрактивни дисциплини в планинското колоездене изобщо! Трасето в Пампорово е на много високо ниво. Включва множество големи скокове с размери над 10 метра и е приемало състезания от най-висок ранг – Европейски шампионат през 2013 и финалния кръг на Световните 4X серии през 2014-та! Зрелището е гарантирано – не го изпускайте!

Премиера на филм и ПАРТИ!

Също, както миналата година и тази ще станем свидетели на прожекцията на дългоочакван байк филм – Not 2 Bad. Филмът ще бъде показан за първи път пред българска публика, като това ще бъде и една от световните премиери. Разбира се, както всяко байк събитие и това ще бъде последвано от купон. Музика, супер весело настроение и много интересни вело истории ще може да чуете и видите през 4 дни на Пампорово Байк Фест 2016. Заповядайте при нас в Хотел Екстрийм Пампорово