След уникалния Перелик Еко Джаз Фест идва ред на още едно прекрасни събитие в Родопите – Smol Lake Fest е едно ново и интересно начинание на група бодри ентусиасти, обичащи театъра и музиката. Уникалността на събитието е, освен неговото местоположение – Прекрасните Смолянски езера, а и формата и участниците. На 19-ти и 20-ти Август може да бъдете гости на това страхотно събитие, а ние ще се постараем да ви разкажем малко повече за идеята му в следващите редове.

Смолянски езера

Идеята за събитието е на млади ентусиасти, чиято цел е да подпомогнат Родопския драматичен театър като център на творчеството и изкуството в региона. Фестът е подпомогнат и от Смолянска община, Областната Администрация и фондация “А.Г. – Арт Проект”.

Цели 2 дни на поляните около Смолянските езера ще станете свидетели на музикални и театрални изпълнения, кулинарно изложение, творчески работилници, индивидуални представления с цел да ви разсмеят, както и много зони за релакс и хапване.

Едно от най-интересните събития ще бъде театралното предизвикателство под звездите на Смолянските езера – пиесата “Ромео и Жулиета от село Дунево”. Различният поглед върху вечната класика на Шекспир ще бъде с народни елементи по текстове на Крум Левов, а текстовете в пиесата ще са на родопски диалект. Основната сцена няма да бъде във вечната Италия, а в смолянското село Дунево. Пиесата ще се състои на втория ден от феста – 20 Август, Събота.

Освен интересните театрални поставновки и импровизации ще можем да се насладим и на различни стилове музика. Сред участващите групи ще бъдат етно музикантите от Мерудия, както и Kottarashky & The Rain Dogs, дръм енд бас DJ сетовете на H.M.S.U, които ще се изявят също в съботната вечер. Другите групи, които ще бъдат участници във феста ще са Обратен Ефект, Булгара, L33, Balkanskу и други.

Смолянски езера

Ако предпочитате да се отдадете на релакс може да го направите в една от многото специално организирани релакс зони, наслаждавайки се на прекрасната природа на Смолянските езера с чаша студена бира в ръка. За гладните ще е помислено също, като ще има капанчета за похапване, а организаторите обещават народна кухня на народни цени. Безплатният паркинг също е включен в цената на билета.

Организаторите обещават много забавления и изненади, както и страхотно настроение през цялото време, като съветват да се оборудвате с връхни дрехи (през нощта става хладничко, да не кажем направо студено), както и спрей против комари, все пак сме на Смолянски езера :). Ако желаете да останете до края на феста е хубаво да знаете, че музиката ще продължи до към 04:00 🙂

За финал е важно да споделим и какви са цените на билетите. Може да закупите вашия билет от Eventim, като има 2 вида цени. При положение, че желаете да посетите феста и двата дни, трябва да си купите билет на стойност 30 лв., а в случай, че искате да останете само 1 ден, независимо дали първият или втория, цената ще бъде 20 лв.

Важно е да напомним, че Смолянските езера се намират само на 14 км от Хотел Екстрийм, Пампорово, а с кола може да стигнете до прекрасната местност само за 20 минути.

За всички желаещи да посетят събитието може да се свържат с нас и да направят резервация на телефон 0879 933 308 или да ни пишат от тук:

Официалната Facebook страница на събитието може да откриете тук: