По традиция тази година на 30 юли за 11-ти пореден път ще се проведе Перелик Еко Джаз Фестивал “The sound of silence”. Едно уникално и неповторимо по рода си събитие. Събитие, което ни връща назад към природата и ни кара да потърсим и намерим онази леко пречупена връзка с природата. Събитие, което няма да ви остави равнодушни към това преживяване в Родопите. Идеята на фестивала е за максималното единение между артисти и публика с естествената природна среда, а входът е свободен за всеки фен на джаз музиката.

перелик джаз фест

Перелик Еко Джаз Фестивал се провежда на над 2000 м надморска височина на връх Перелик, в полите на Родопите. Така, под открито небе, единствената светлина идва от големите огньове около сцената и хилядите запалени свещи. Гостите на фестивала ще имат възможността да дегустират вина от най-известните български производители и вносители. Електричество почти не се използва, освен за музикалните инструменти и озвучаването. Близостта на звездите е невероятна, сякаш са само на ръка разстояние.

От първото си издание през 2005 година до днес Перелик Еко Джаз Фестивал се провежда всяка последна събота на месец Юли на сцената на “Къщата на Мечките”. За 11 годишната си история фестивалът изминава дълъг път на развитие. Ежегодно то се посещава от  15-20 посланици от САЩ, Ирландия, Италия, Швеция, Полша, Норвегия, Южна Африка, Индия, Армения, Грузия, Мароко, Алжир, Судан, Аржентина, Турция и още много други. Събитието е най-големият летен музикален форум в Южна България, който се превърна в значим за много посетители от България и Европа. Перелик ЕкоДжаз Фест 2015 бе посетен от над 4600 човека.

Тазгодишното издание на фестивала ще бъде под патронажа на Негово Превъзходителство Посланика на САЩ Ерик Рубин.

Участниците, които ще вземат участие са:

-Hashima (Сърбия)

-Hot Club de Plovdiv (България)

-Thierry Maillard trio (Франция)

-The BEDLAM CLUB (България)

-Ryan Hanseler + Nikola Goryalov (САЩ и България)

Не пропускайте да изживеете това музикално пиршество сред красивата природа на Родопите на 30 юли 2016.

Запазете своята стая в Хотел Екстрийм, Пампорово специално за Джаз феста тази година. Входът е свободен, а емоцията е гарантирана за всеки любител на джаз музиката! Повече информация за събието ще получите от нашите колеги на телефон 0879 933 308 или директно може да ни пишете от тук:

Може да следите новини за събитието във Facebook страницата и в събитието:

перелк еко джаз фест 2016

Може да разгледате страницата на Перелик Еко Джаз Фест тук:

https://www.facebook.com/perelikecojazzfestival