Скъпи гости,

Лятото дойде, а с него и официалното откриване на Летния сезон в курорта Пампорово. Стартът на сезона ще се състои на 24 юни в разгара на Bike Fest-a, който стана традиционен за Пампорово с годините. За целта още на 22 юни ще работят лифтовете за всички гости. Адреналинът ще бъде вдигнат високо на 24-ти, когато ще бъде кулминацията на Феста с откриването с на новия Велопарк Пампорово – Мечи чал!

Ето и активностите, които планират домакините от Пампорово АД:

Pamporovo Bike Cup
За пета поредна година ще се проведе състезанието по спускане с mountain bike. Радост буди фактът, че Спускането се завръща в календара на Международната колоездачна федерация (UCI). Така тази година в България отново ще има състезание от клас 1 на UCI, носещо точки за световната ранглиста по планинско колоездене.

Втори кръг от Българските Downhill Серии
Спускането се очаква да бъде най-атрактивната част от сериите състезания. Заявен е голям брой участници с големи амбиции, което е предпоставка за висок адреналин и настроение.

Държавен шампионат по Форкрос (4х)
Състезанието по 4x е една от най-зрелищните и спиращи дъха дисциплини в планинското колоездене. Трасето над курорта Пампорово е на много високо Европейско ниво и следва всички световни тенденции в планинското колоездене. Благодарение на подходящия терен, то обхваща десетки големи скокове с размери над 10 метра, остри завои и виражи.

Кръг от Детските Bike Серии за 2017
Състезанието за спускане за деца на възраст между 12 и 16 години също не е ново за Пампорово. Тя ще се състои за трета година тук и ще бъде реално втори кръг от Детската надпревара за спускане.

Събития на открито и богата музикална програма
Домакините на Феста са подготвили и забавна програма вечерите след състезанията. Тя ще бъде през целия период на Bike Fest-a и ще забавлява гостите на Пампорово и състезателите.

Нямаме търпение в началото на лятото, а ако се интересувате от хотели в Пампорово, заповядайте при нас 🙂