Новият сезон вече е факт и ние решихме да споделим как виждаме нещата в Пампорово тази зима. Изненадите са много и са все в полза на скиорите и тяхното удобство. Колегите от ръководството на курорта се погрижиха да подготвят всичко, за да може идният сезон да бъде най-добрият, а Пампорово да бъде най-предпочитаният курорт в България. Стига голосовия ето и доказателствата:

1. Нов Лифт в Пампорово – БЕЗ ОПАШКИ ПО ЛИФТОВЕТЕ

Какво по-важно от това да караш цял ден, без да се налага да прекарваш по час или два на лифта, докато дойде време за спускане. Е, Пампорово със сигурност ще ти осигури именно това. През тази година най-после ще бъде въведен в употреба най-новия лифт. Този, който свързва Малина със Снежанка. Така големият поток от хора на стария 3 седалков лифт ще бъде разпределен между 2 лифта – единият 3-седалков, а другият 4-седалков. Какво по-хубаво от това да разтоварим най-използваните писти от потока от хора, които са начинаещи и използват същия лифт. Прекрасна новина, както за профи скиорите, така и за новобранците 🙂

17a126c3963e9761b834bcfda32326b4c5b766a95a0b9630c65d29b5703ad774

Искаш ли да не чакаш на опашки? Побързай и резервирай:

2. Нови оръдия за сняг – вече на всички писти.

Още една прекрасна новина свързана с качеството на изкуственото заснежаване в Пампорово. Не случайно миналата година Пампорово бе курортът с най-добър сняг, дори и изкуствен. Новите оръдия са разположени на всички писти и вече не се ограничава използването им само до няколко писти. Тоест, дори и да не се образува достатъчно снежна покривка на пистите от естествени валежи, всички писти в Пампорово ще работят 🙂 Така цената за картата ще бъде напълно подплатена с нужното качество.

3c6b8336bebf13d196ac80c6402d0921fe4afb95a59ae50808fcbb6ee1f87f00

3. Нов директор на ски зоната в Пампорово.

Не е тайна кой е Валентин Стефанов. Име, което се свързва със ските от десетилетия насам. Бившият национален състезател вече е главен отговорник за пистите в курорта. Както знаем, това е една ключова длъжност подплатена с много отговорности, а по-точен човек от г-н Стефанов надали може да се намери. Както повечето от нас знаем на олимпиадата в Сочи, един от главните отговорници по пистите беше българин. Познайте кой точно 🙂 Идването на Валентин Стефанов начело на едно от най-важните звена в курорта предвещава нищо повече от перфекционизъм. От едно врабче, пък чухме, че още с идването си Валентин Стефанов се е заел да направи някои належащи корекции по трасетата, като корекция на наклоните и други, което на прост език означава, че ще бутаме все по-малко докато стигнем до същинското спускане. Екстра, с която много малко курорти у нас могат да се похвалят 😛

4. Нови машини за утъпкване на снега

Колко много нови неща 🙂 Прекрасно, нали? Както знаем, идеалната писта е основен фактор при карането на ски. Комбинацията от идеални писти, качествен сняг и перфектна поддръжка на пистите може да намерите само в Пампорово. Новите машини за утъпкване на снега са последен писък на модата, като с такива не могат да се похвалят и топ курорти в Австрия и Швейцария. Идеята на машините е да допринесат максимално за налагането на курорта, като домакин на някои от най-големите състезания от календара на европейската и световната ски федерации.

27b8f005bca4e461b9c55d877bf7f9bafd644b796e8f5caca0ca1c79bf2ba5da

5. Нова пътна инфраструкутра

От тази година в Пампорово може да се похвалим с чисто нови пътища из целия курорт. Каква прекрасна новина…. Вече няма да е нужно да избягваме неприятните дупки или да се чудим къде да ходим, когато сме пеша. Заедно с асфалта са изградени и удобни тротоари, които да спомогнат за прекрасна разходка из най-красивия курорт в България.

6. Слънцето и безветрието

Широко известен факт е, че Пампорово е курортът с най-много слънчеви дни в годината. Комбинацията на този факт и фактът, че много рядко, да не кажем почти никога, в Пампорово липсват брулещи ветрове правят карането на ски едно прекрасно изживяване. В Пампорово няма да се налага да се дигизираме като нинджи, за да си запазим лицето от неприятните ветрове, а ще се наложи да си носим крем против слънце, за да се предпазим от прекален тен на кожата 🙂

60b8c11306dd5619fec9d7b5ca782d32cd4c6a896cf7138920451e4241e7a757

7. Родопското гостоприемство

Определено факт, който не трябва да подценяваме при избора си на дестинация за нашата почивка е местният манталитет. Родопите се славят като един от най-гостоприемните райони в България. Това не е случайно. Тук никога няма да получите лошо отношение или неприятни емоции от контактите си с местните. Напротив, ще получите широки усмивки и необходимост от това да ви помогнат и да се погрижат подобаващо за вас!

DSC_8447_5a-min-2

8. БОНУС причината е, че Хотел Екстрийм все пак се намира в Пампорово 🙂

Ако искате да ни посетите ето и линк към промоциите ни: