Последната интереса новина от региона е свързана с един съвместен проект между китайсата фирма за производство на кисело мляко “Брайт” и село Момчиловци. С цел популяризиране на марката в китайската държава фирмата е решила да направи нетрадиционен ход, като заснеме риалити с китайски доброволци в Момчиловци. Връзката на селото с китайската компания е от няколко години, когато започва производството на киселото мляко с едноименната марка. Кисело мляко “Момчиловци” е една от водещите в азиатската държава, като тази година очаква оборот от над 75 милиона евро.

В интересното риалити ще участват 7 души, избрани сред повече от 5000 кандидати. Вчера започнаха и снимките, за които ще бъдат отговорни 21 оператора, а целият екип надхвърля 40 души. Седемте участника първоначално ще бъдат настанени в къщи на жители на селото, като ще им се наложи да водят живота на домакините си и то без грам да могат да се разберат помежду си. Сървайвърите ще трябва да цепят дърва, да точат кори и да гледат животни, което е част от маркетинговата стратегия на китайската компания. Вече близо 2 години млякото с родопоското име е известно на китайските домакинства, а риалитито, което ще започне да се излъчва от края на месец Септември ще засили продажбите му в страната на изгряващото слънце. Втората част от проекта ще изправи участниците пред ново предизвикателство. Те ще заживеят самостоятелно в отделна къща със собствен бюджет, а повече подробности се надяваме да получим в близко бъдеще.

Проекта за взаимно сътрудничество ще завършви през 2018 година,а тази година ние ще очакваме и 45 минутините епизоди на нетрадиционното риалити 🙂

Село Момчиловци е едно от най-красивите села в Родопите. Селцето се вижда от Панорамните стаи на Хотел Екстрийм, Пампорово, а повече информация за него може да откриете в специалния материал посветен на него.

Панорамната гледка от терасите на хотел Екстрийм
Панорамната гледка, която се открива от балкона на апартамент 309

 

Ако искаш да гледаш на живо снимките на риалитито в село Момчиловци, резервирай стая с изглед към селото, като този от снимката и не забравяй да си вземеш бинокъла 🙂