Защо да предпочетем Пампорово за нашата ски почивка?

Почивка сред аромата на боровите гори в Пампорово!

 

Ски сезонът започна и пред скиорите, които нямат опредлен любим курорт идва въпросът „Къде?“

Е, Пампорово, разбира се. Ще предложим няколко довода, които са в абсолютна полза за една незабравима зимна почивка както за напреднали, така и за съвсем начинаещи скиори.

1. Писти за начинаещи и напреднали

Пампорово ски курортКурортен комплекс Пампорово разполага с  37 км ски писти, както зелени-подходящи за начинаещи скиори, така и черни-истинска сбъдната мечта за професионалистите. Пампорово разполага с отлични условия за ски бягане, като трасето му е с дължина 25 км. и преминава през нереално красиви живописни местности из целия курорт стигайки до с. Мугла и обратно. Ски пистите в Пампорово са с всякаква степен на трудност. Те са разположени между 1926м и 1450м над морското равнище на северния, източния и западния склон на връх Снежанка. Всяка една от главните писти започва от върха, на който е разположена телевизионната кула. Местността предлага много добри условия за каране извън обработените терени, но ви препоръчваме за правите това в компанията на опитен водач.

2. Липса на опашки пред лифт станциите

Независимо от огромния туристопоток през целия ски поток, едно е сигурно: Няма да се налага да чакате пред касите на лифт станциите. Пампорово разполага със 7 влека и 8 лифта, така, че целият скиорски поток се предвижва непрекъснато и няма досадното чакане, което сме виждали в други наши зимни курорти. От сезон 2014 в Пампорово са въведени и безконтактните ски пасове и това допълнително улеснява потока пред лифтовете.

3. Лесен достъп до пистите

Почти всички хотели са разположени в непосредтсвена близост до пистите, така, че на скиорите не им се налага да ползват автомобилите си  за да се предвижат, а тези които са малко по-отдалечени разполагат със собствен транспорт,така, че и тези гости са обезпеченив едно бързо придвижване до бленуваното ски приключение. Хотел Екстрийм Пампорово се намира в сърцето на този прекрасен курорт и пистите са само на 300 метра от хотела, което ги прави изключително лесно достъпни за всички!

4. Качество на пистите                                                                                                                                

Пампорово ски курортЗа безспорното качество на пистите в Пампорово може много да се говори. От 2009 година насам в курорта се осъществява цялостна модернизация на ски съоръженията. Закупени са най-висок клас  снегообработващи машини. Въведена е в експлоатация нова автоматизирана система за производство на изкуствен сняг. Пампорово разполага и със собствен водоизточник микроязовир „Снежанка“, който обезпечава курорта с достатъчно количество вода, необходимо през  зимата  за производството на изкуствен сняг.

5. Най-слънчевият курорт, разполагащ с над 80 % слънчеви дни.  

Това е най – южният ски курорт в Европа и най-слънчевият планински почивен комплекс в България с идеална снежна покривка през целия сезон. Пампорово се характеризира с изключителен климат – мека зима с около 120 слънчеви дни през ски сезона. Егейско море играе голяма роля в района и оказва благоприятно влияние в цялостния климат на курорта.

6. Невероятна природа

Пампорово ски курортПампорово е безценният кристал в короната от ски курорти в България. Слънчево небе, безкрайна белота, мирис на бор… Нереална красота, рапсодия от редуващи се бели и сини тонове, тук там покрадващата се зеленина на боровите гори, обсипали цяло Пампорово. Пистите се лутат из тях и описват живописни пейзажи, които ще се запечатат в съзнанието на всеки.

7. Идеална локация

Пампорово е разположен в сърцето на Родопите. Намира се на около 260 км от София, на 85 км от Пловдив и на 15 км от Смолян. Иделаното му и лесно достъпно местоположение го прави предпочитан курорт за всяка една точка от страната и чужбина. Ако има дестинация, която да си струва да посетите във всеки един от сезоните това са Родопите. А място, което да предпочетете и за зимна и за лятна почивка- това е Пампорово.

8. Цените в Пампорово са по-добри от другите топ курорти в България

Пампорово ски курортБезспорен факт е, че в Пампорово цените на ски услугите са най-евтини, но за сметка на това също толкова качествени, колкото трябва да бъдат. Съпостявяйки Пампорово със останалите ни топ курорти на база хотелско настаняване/ски услуги любимият ни курорт е най-предпочитан и с най-приемливи и достъпни цени, като това НЕ влияе върху качеството на предоставяните услуги – Напротив 🙂 Може да погледнете изгодни предложения за хотелско настаняване ТУК!

9. Невероятна кухня, нощен живот и развлечения

Всеки скиор държи на хубавата храна след изтощителния ден на пистата. Тук, В Пампорово може да откриете множество заведения, предлагащи разнообразна кухня, но всяко от тях набляга на традиционната родопска кухня, позната навсякъде по света.  Почти всеки хотел разполага със свой бар, където вечер може да изпиете по едно хубаво питие или да обиколите няколкото нощни заведения из курорта. Помислено е и за малките ни посетители. Разнообразието от услуги , които включват Ски детска градина, Целодневна занималня за дечица и други игри и забавления са достъпни на изгодни цени и всеки родител може да остави малчугана си и да се наслади на карането на воля 🙂

 

Скъпи гости на хотел Екстрийм, очаква Ви поредният прекрасен, кристално бял и прекрасен ски сезон. За вас, които сте редовни наши посетители всички изброени по-горе точки са ясни, остава да запленим и онези, които все още не са наясно къде и как да прекарат зимната си почивка J