Пампорово, както всички знаем, е най-слънчевият курорт в България. Ние можем да добавим, че е и любим на хората, които обожават планината, природата, разходките и чистия въздух. Хубавата комбинация от всички тези неща предразполага за прекарване на много време навън, сред природата. Какво по хубаво от това да си направим един пикник в тази приказка! Ето нашите 4 предложения за готини местенца, на които може да си организирате пикник в Пампорово.

Смолянски езера

Смолянските езера се намират много близо до Хотел Екстрийм, Пампорово. С кола ще ви отнеме не повече от 15 минути, за да стигнете до първото езеро. Следващите няколко езера са също близо, но до там трябва да стигнете пеша. Реално най-удобното място за пикник е поляната пред първото езеро, което се намира непосредствено до паркинга.

Поляната е доста голяма и удобна да си направите импровизиран пикник, но за целта трябва да носите поне някакво оборудване. Подгответе се с одеала, кърпи, посуда, покривки.

Най-хубавото нещо на това място е гледката. Останалите места, които сме предложили имат по-добра инфраструктура. Смолянските езера предлагат феноменална гледка към Орфееви скали, езерата и заобикалящата ги природа.

Не забравяйте, че в планината раницата е нашето кошче. Ние от екипа на Хотел Екстрийм ви молим никога да не оставяте боклук след себе си в планината! Нека се грижим за нея, както тя се грижи за нас

Екопътека Невястата

Екопътека Невястата е прекрасна идея за кратка разходка и пикник. Често сме споменавали колко удобна е за начинаещи туристи. Изминаването на цялата пътека отнема само 15 минути.

По протежението на екопътеката има няколко беседки, които са подходящи за пинкик, но най-добрата и голяма е към края на пътеката. Тя се намира и на сянка на една малка поянка, обградена с дървета. На това място има достатъчно място да подготвите дори скара и да се насладите на удобна маса.

Ако искате да избегнете по-голямата навалица на екопътеката, може от паркинга да тръгнете към Смолянската крепост. Малко след началото на пътя ще видите голяма беседка с информационни табели за околността и флората и фауната в региона. До нея има и малка поляна, ако желаете да си приготвите храната, а може да хапнете на закрито и на сянка в беседката.

Съветваме ви, ако решите да си направите пикник там да отидете до края на пътеката и да се пуснете по въжения тролей! Изживяването е страхотно, а адреналинът гарантиран!

Екопътека Каньона на водопадите

Красотата на водопадите пронизана от слънчевите лъчи

Ето и едно от любимите места на нашите гости – Екопътека Каньона на Водопадите! Най-често на рецепция се налага да обясняват на гостите как да стигнат до екопътеката и то с право. Мястото е невероятно. Толкова красиво и живописно. Многобройни малки и големи водопади, красиви дървени мостчета и най-вече много пейки и беседки перфектни за пикник.

Самата екопътека се намира на около 30 минути с кола от Пампорово. Има удобен паркинг, който не е голям, но ако отидете по-рано, както ви съветваме, няма да имате проблем с паркирането.

Местата за пикник са достатъчно много, но големия туристопоток на пътеката е предпоставка да бъдат заети най-хубавите. Така, че нашият съвет е да подраните малко.

За радост, беседките са достатъчно големи и могат да поберат и повече хора.

Орфееви скали

орфееви скали беседка

За десерт оставихме и най-любимото място на всички от екипа на хотел Екстрийм! Орфеевите скали до скоро не бяха удобно място за пинкик, тъй като беседката там беше разрушена от тежкия сняг зимата. С помощ на екипа на хотела, както и приятели на хотела успяхме да съберем средства и да направим нова беседка.

Самите Орфееви скали се намират много близо до хотела, като ако искате да отидете с кола ще ви отнеме 3 минутки до поляната под кулата Снежанка. От там имате 5-10 минутки пеша по полегат път до самите скали.

Пристигайки на мястото ще видите беседката, както и специалното барбекю, на което може да приготвите вкусна скара. Има малка полянка до беседката, а скалите са на 20 метра от беседката, така че не пропускайте да ги посетите!

орфееви скали залез
Залез на Орфееви скали
Съветваме ви да изчакате залеза на Орфееви скали, гледката на падащото слънце е невероятна!

Имате ли ваше любимо място, което смятате, че е прекрасно за пикник в Пампорово и наблизо? Ако искате да го добавим пишете ни 🙂