Почивка сред аромата на боровите гори в Пампорово!

Чуем ли #Пампорово веднага започваме да ваксаме ските! Е, #Пампорово не е само ски! В настоящата статия ще изброим поне 5 неща, които може да правите в Пампорово през зимата, освен ските!

1. Каране на моторни шейни.

моторни шейни в пампоровоСупер екстремното изживяване не е чуждо на гостите на хотел Екстрийм Пампорово. Специално за ентусиастите предлагаме организиран транспорт до връх Перелик, където на воля може да карате моторни шейни в снега. Чувството е уникално, а емоцията незабравима. Силно препоръчително е за хора, които обичат адреналина.

 

2. Шейна с хъскита.

шейни с хъските в пампоровоМоже да се превърнете в един своеобразен Дядо Коледа, като се качите на шейна теглена от впряг кучета. Разходката трае около 10 минути и е супер изживяване за малчуганите и техните родители. Може да си направите снимки и да поиграете с кученцата, които са дружелюбни и много сладки 🙂

 

3. Разходки с коне.

разходки с коне в пампоровоКонна база Петро-Г, за която сме писали предлага разходки с коне и през зимата. Маршрутите са малко по-ограничени, но спокойно може да се потопите в красотата на Родопите и да посетите девствени пътеки, които през зимата са буквално пусти.

 

 

4. Колоездене по пистите.

Определено не е за всеки, но не е и невъзможно. Вече трета година поред в #Пампорово се организира bike duel, който се провежда на най-стръмната писта в курорта – Стената. Ентусиасти от цялата страна се спускат със специални mountain bike-ове по пистата и се получава страхотно събитие за зрителите. Определно трябва да си много смел, за да се впуснеш в подобно приключение, но за радост на зрителите желаещи не липсват.

5. Преход със снегоходки.

разходки със снегоходки в пампоровоСупер атрактивно мероприятие. Може да се разходите до девствени места със снегоходки, като истински екимоси. Преходите са допълнително уговорени с планински водач и маршрута се подбира според участниците, като има такива с различни трудности.