Почивка сред аромата на боровите гори в Пампорово!

Както всяка година, така и тази в село Широка лъка ще се проведе традиционният кукерски фестивал Песпонеделник. На 05 март кукери от цялата страна ще се съберат на площада на селото, за да изгонят злите духове и да подрусат малко чанове в ритъма на българската народна музика. Освен широколъшките “песяци”, както хората наричат местните участници в събора тази година се очакват още 7 кукерски състава от цяла България.

Кукерски събор Песпонеделник в Широка лъка 2017 година

Песпонеделник е традиционен кукерски събор в село Широка лъка, който всяка година е съпроводен от много настроение и страхотна атмосфера. Кукери от цялата страна се събират пременени в най-хубавите си кукерски дрехи и гонят злите духове. Съборът е и официалният празник на селото, като тази година се очакват хиляди посетители, както от България, така и чужбина.

Цели 7 кукерски състава ще присъстват на кукерските веселия с традиционните си кукерски костюми, освен песяците от Широка лъка. Това са съставите от селата Съхране /Павел баня/ , Варвара /Пазарджишко/, Симитли /Благоевградско/ , Богданов дол /Перник/, Васил Левски / Карлово/ , Изгрев /Благоевград/. Богата палитра от състави от всички области на страната ще направи събора уникално изживяване за всички любители на българските традиции и обичаи!