Почивка сред аромата на боровите гори в Пампорово!

Ние, от екипа на Хотел Екстрийм, Пампорово винаги  сме се стремили да участваме в различни общественополезни инициативи и именно по тази причина ви представяме поредната ни такава. От зимата на 2014 година можем да се похвалим, че поехме по пътя на много колеги въвели в ежедневната си работа голям брой ЕКО инициативи. Целта ни е да се наредим сред големите хотелски вериги в световен мащаб, където подбони мероприятия и политики са ежедневие. Естествено, за подобно постижение е нужна и вашата помощ. Искаме да ви запознаем най-основно с нововъведенията, които прокарахме тази година и как те ще допринесат за една по-добра атмосфера на живот. Целта ни не се ограничава само в пестене и оптимизиране на разходите, защото, както още в началото на тази инициатива решихме, всеки спестен лев ще бъде инвестиран в нашата природа под една или друга форма. Всеки лев, който успеем да спестим в ваша помощ ще бъде върнат директно на вас под една или друга форма, която вие намерите за най-удобна. Надявам се все повече хотели и гости да се включат заедно с нас и така да направим заобикалящата ни среда едно по-хубаво място за живот, на което да се радват децата ни. Съвсем образно кръстихме нашата нова насока на работа Extreme Green!

Искаме да ви представим последната политика, която въведохме по отношение на смяната на бельото при престоя ви в хотела и относно камериерското обслужване, което активно използва препарати с голямо съдържание на химикали вредни за средата, в която живеем.

Изберете колко дни ще се откажете от камериерско обслужване* и смяна на бельото и ние ще ви компенсираме с ваучер за 5 лв. за всеки ден, в който сте се отказали.

 

Плюсовете:

ще намалим използването на почистващи препарати

ще намалим използването на перилни препарати

ще намалим използването на електроенергия

ще намалим използването на гориво

ще ви направим съпричастни към едно добро дело

 

Държим да отбележим, че камериерското обслужване остава наше ежедневно задължение и ние ще почистваме всеки ден вашата стая при престоя си в Хотел Екстрийм. Единставената разлика е, че в дните, в които сте се отказали от камериерско обслужване, ние няма да използваме препарати с вредни за околната среда химикали. Също така в деня на вашето отпътуване ние ще почистим и дезинфекцираме изцяло помещенията, с цел да запазим хигиената на нивото, на което винаги е била в Хотел Екстрийм, Пампорово.

 

Всичките тези спестени разходи, ще бъдат предоставени на Вас под формата Ваучер. Всеки ден, в който откажете да използвате камериерски услуги или да сменим бельото и кърпите ви,ние ще ви подарим 5 лв, които може да използвате под следните форми:

за СПА процедури в нашия СПА център

в Ресторанта на хотела

в Лоби бара на хотела

за различни активности в хотела (мини-голф, джаги, билярд, тенис на маса, пейнтбол)

 

Може да заявите участие в инициативата предварително, когато правите резервация чрез нашия сайт, като уточненията можете да направите на място. Другият вариант е да заявите желание за участие директно на място в хотела при настаняване. Повече полезна информация ще получите от нашия екип, като при всякакви въпроси ще се радваме да ви асистираме.

Стратегията, която ни доведе до решението да включим подобна инициатива, като политика на хотела започна още преди година, когато подехме много ЕКО начинания с екипа на хотела. За този период успяхме да подобрим:

енергоефективността на хотела, като инвестирахме в нова отоплителна система на природен газ

да оптимизираме разходите на вода и ток, като инсталирахме енергоспестяващи крушки и дозатори на душове и кранове

да подменим частично препаратите, които използвахме с по-екосъобразни

намалихме използването на хартия в администрацията на хотела, а останалата заменихме с ЕКО хартия

включихме се като екип в различни ЕКО инициативи в региона

 

Всяка една оптимизация ни костваше огромни усилия и инвестиции, които ние поехме изцяло за наша сметка. През цялото време, в което успяхме да полжим началото на един ЕКО имидж в очите на нашите колеги, партньори и гости ние успявахме да съчетаем полезното с приятното и подемахме или участвахме в различни “зелени” инициативи и кампании. Това ни носеше огромно удовлетворение и сегашната ни идея е породена именно от целта ни да покажем и на ВАС, нашите гости, колко е приятно човек да помага на себе си и на бъдещето си.