Почивка сред аромата на боровите гори в Пампорово!

Както всички знаем зимата е време за ски ваканция и за планирането и се грижим обикновено в последния момент. Защо това не е правилно и кои са периодите, които трябва да избягваме, за да можем да се насладим максимално на удоволствието от спусканията? В хотел Екстрийм Пампорово подготвихме един бърз гид, който се надяваме, че може да ви бъде от полза

Ваканциите в България

В България най-често съобразяваме ски ваканцията си с училищната такава. Тези периоди са и най-натоварените в Пампорово. Силно ви съветваме, ако искате да се насладите на спокойно каране по пистите, да избягвате ученическите ваканции. По време на тях курортът се пълни най-много и натоварването е най-голямо. В допълнение на това има и много организирани детски ски лагери и суматохата става още по-голяма.

Кога са ваканциите на децата в България?

Коледната ваканция е от 24 Декември до 03 Януари

Зимата ваканция е от 30 Януари до 07 Февруари

Когато става дума за Пампорово и за ски несъмнено трябва да се съобразим и с нашите съседни страни. Известно е, че Пампорово е притегателен център за всички наши съседски държави що се касае до ски и зимна ваканция. По тази причина сме събрали всички ваканции на учениците за зимата на идната 2016 година. Препоръчваме ви да се съобразявате и с тези дати, тъй като през по-голяма част от тях курортът ще бъде пълен с туристи от съответните държави.

Ски ваканции на деца

Ваканциите в съседните ни страни.

Ваканцията в Турция е от 25 Януари до 06 Февруари

Ваканцията в Гърция е от 24 Декември до 07 Януари

В Румъния учениците почиват от 13 Декември до 3 Януари и след това от 30 Януари до 07 Февруари

Македонските дечица са във ваканция от 19 Декември до 10 Януари

В Сърбия ваканцията също е впечатляваща като време и е от 31 Декември до 17 Януари

Както сами виждате по-голяма част от ваканциите са в края на месец Януари и началото на месец Февруари. По тази причина нашият съвет е скиорите с желание да се насладят максимално на удоволствието от каране да избягват тези дати.

След информацията, която успяхме да съберем идва време да споделим и нашият съвет. Кога е най-подходящо да планирате вашата ски почивка и да се възползвате максимално от прекрасните условия за ски в Пампорово?

Нашият съвет е да направите това в периода от 07 Януари до 25 Януари.

През този период в курорта скиорите са по-малко, като съответно това се отразява и на опашките по лифтовете и на натовареността на трасетата.

ски ваканции

С цел да бъдем максимално полезни и да допринесем за вашата прекрасна емоция на пистите в Пампорово ви даваме и специална отстъпка от 10% от цените на нощувките за периода, в който смятаме, че може да се възползвате максимално от факта, че пистите ще са прекрасни за практикуване на любимия ви зимен спорт!

Резервацията може да направите с промокод SKI4FREE през нашата форма за резервации от тук:

Или просто да ни се обадите по телефона и да се запознаем 0879 933 308 🙂

Очакваме ви 😛